KAKO ODABRATI IDEALAN MADRAC

Kako biste svom tijelu i organizmu osigurali dovoljno neometanog sna, jedan od najvažnijih ističe odabir madraca za spavanje. Odličan izbor madraca možete potražiti u trgovini Vitapur!

Iako vam se može učiniti da je vaš madrac u odličnome stanju nakon dugogodišnjeg korištenja, on s vremenom gubi na svojoj funkcionalnosti, odnosno ne pruža našem tijelu odgovarajuću potporu, a neki od jasnih znakova koje upućuju na to da je vaš madrac dotrajao, mogu biti sljedeći:

  • madrac imate više od sedam godina
  • na njemu primjećujete udubljenja ili osjetite opruge
  • madrac ima vidljiva oštećenja
  • osjetite svaki pokret vašeg partnera

Nakon što ste ustanovili da i vaš madrac pripada kategoriji dotrajalo, ne preostaje vam ništa drugo, nego odlučiti se za vrstu koja odgovara vašim navikama spavanja, ali i fizičkim karakteristikama koje su od presudne važnosti za odabir odgovarajućeg madraca. Ako niste sigurni kako odrediti idealnu visinu, debljinu i dimenzije, poslužiti se možete Vitapur vodičem za kupnju madraca.

U Vitapuru ćete madrace od pjene pronaći u standardnim dimenzijama, a one od lateksa mogu se prilagoditi osobnim preferencijama i izraditi po narudžbi.

Nakon što ste definirali vrstu madraca koja vam odgovara, niste sigurni hoće li vam pružiti dovoljnu podršku ako imate problema s kralježnicom? Odlučite se za jedan od modela koji su čvršće strukture na lumbalnome dijelu kako biste si osigurali jaču podršku. U Vitapuru možete pronaći madrace sa sedam zona koji osiguravaju pravilnu potporu tijelu – kralježnica će biti ravna, a ramena i bokovi utonut će u madrac.

Nakon što odabere željeni madrac – od pjene ili lateksa, obratite pozornost i na podnice koje morate prilagoditi vrsti madraca. Za madrace od pjene preporučuje se kupiti fleksibilne podnice koje će spriječiti propadanje madraca i osigurati prozračnost. Ako ste se pak odlučiti za madrace s džepičastim oprugama, savjetuje se odabrati fiksne podnice koje bolje podnose veća opterećenja i samim time produljuju životni vijek madraca.

Ulaganje u dobar san je investicija koja se isplati!