NOVA KOLEKCIJA IZ VARTEKSA

Varteks se kroz novu kampanju obračunao s predrasudama javnosti.

“To bih obukla na sprovod. Vlastiti.” “Moda za krizme i krštenja.” “Zadnji put moderno u vrijeme Juge.” Sigurni smo da ste u posljednjih nekoliko tjedana primijetili ove neobične natpise diljem Hrvatske. Iza ove kampanje, naime, stoji Varteks, varaždinska tekstilna tvrtka s tradicijom dugom 104 godine. U kampanji su pokazali predrasude koje o njihovoj odjeći imaju određeni građani, odnosno percepciju da je Varteks formalni brend zastarjele dizajnerske estetike.

Znate li da nova kolekcija za proljeće/ljeto 2022. donosi totalni zaokret i neki novi, i dalje vrlo kvalitetan, ali suvremeni Varteks? Samo jedan pogled na novu kampanju pokazuje upravo to – moderni Varteks koji nudi puno više od konvencionalnog formalnog looka. U Varteksu dobro znaju kakva je percepcija kupaca o njima, ali isto tako znaju da je njihova nova kolekcija za proljeće i ljeto doista u skladu sa svjetskim modnim trendovima te da pokazuje jedan promišljeni suvremeni dizajn.

Zato su se u novoj kampanji odlučili za hrabar potez – umjesto da bježe od dosadašnje percepcije branda, odlučili su ju iskoristiti kako bi pokrenuli razgovor o novoj eri Varteksa, koji, uz kvalitetu i tradiciju, njeguje i vrhunski suvremeni dizajn. Tako i kampanja, vrlo jednostavno, poziva da (ponovno) otkrijemo Varteks i uvjerimo se da je Varteks doista dostojan titule suvremenog modnog brenda s modernim dizajnom.

Prva od četiri kapsule nove kolekcije odnosi se na traper, gore spomenuti kruti radnički materijal, od kojeg su u ovoj kolekciji dobivena elegantna svakodnevna odijela, baloneri i suknje. Radi se o komadima koji istovremeno odlično funkcioniraju u poslovnim kombinacijama kao i u onim opuštenima, a manipulacija traperom jedan je od najvećih trendova koji je već najavljen i koji se tek najavljuje za jesen 2022. Drugu kapsulu čine komadi u indigo boji koja je također jedan veliki trend sa svjetskih modnih pista, a koja u ovoj kolekciji, kažu iz Varteksa, preuzima karakter osobe i dopušta joj kreativnost.

Treću kapsulu u ovoj kolekciji čine jarke neonske boje koje konvencionalnim komadima omogućuju isticanje, a četvrtu kapsulu čine printevi koji kolekciji daju zaigranost.

Ono što je ostalo nepromijenjeno u ovoj Varteksovoj kolekciji, njihova je kvaliteta i činjenica da je Varteks i dalje distinktivan po tome što ga biramo kada želimo sjajan formalni look, bilo za posao ili posebnu prigodu.