ZABAVAN I EDUKATIVAN VIKEND

Ovoga vikenda uronite u zabavnu i edukativnu avanturu u City Centeru one West od 10 do 19 sati uz edukativan program svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF.

Kao mediteranskoj zemlji, ribarstvo je u Hrvatskoj vrlo važna djelatnost. Ne samo da je dio tisućljetne kulture, već je postalo i sastavnim dijelom identiteta zemlje. No, što je s prijetnjom praznoga mora, crnim scenarijem koji prijeti svijetu ne pribjegne li se održivom ribarstvu? Imajući to na umu, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pripremila je sjajan program čiji je cilj osvijestiti građane o važnosti biranja proizvoda iz ribarstva, čime se utječe na stanje ribljih stokova ne samo u Jadranskom, nego u svim morima svijeta.

Kako pojedinci mogu doprinijeti održivom ribarstvu, imat će priliku saznati svi posjetitelji City Centera one West od 16. do 18. studenoga od 10 do 19 sati. Naime, u simuliranom morskom svijetu imat ćete priliku u maketi podmornice istražiti Jadran kakav nas očekuje za tridesetak godina, ne krene li se putem održivog ribarstva.

Veliki i mali moći će uživati u zabavnom i edukativnom sadržaju: na foto-štandovima svi će zainteresirani moći izraditi atraktivne fotografije, dok će najmlađi učiti uz edukativne igrice na tabletima. Uz vodiče kroz kupnju održivih proizvoda iz ribarstva, koji je ujedno i džepna kuharica, posjetitelji će naučiti kako svojim odabirom doprinijeti oporavku mnogih ribljih stokova.