HALJINE ZA SVE PRILIKE IZ VARTEKSA

Ovih blagdana biramo haljine koje odišu klasikom i retro šarmom.

U godini koja se polako bliži svome kraju odabrali smo kupovati promišljenije i pažljivije birajući odjeću koja odiše klasikom, onu koja se kvalitetom materijala i izrade, kao i bezvremenskom siluetom, opire prolaznosti vremena te se može jednostavno kombinirati za pregršt različitih prilika. Upravo su to smjernice koje bismo trebali imati na umu i pri kupovini nove haljine u kojoj želimo zablistati ovog prosinca.

Ženstvene haljine blago naglašenog struka, jednostavne siluete i monokromatskih boja iz nove Varteks kolekcije pravi su stilski kameleon. Ovisno o cipelama, nakitu i torbicama s kojima ih uparujete, mogu se nositi na bezbroj različitih načina.

Bez da naruše auru formalnosti, dašak razigranosti u klasiku unose asimetrični krojevi, džepovi ili zanimljivi dodaci na ovratniku kao što je, primjerice, točkasta marama. Pri odabiru haljine, ženstvenost je uvijek imperativ, a senzualnost ženske siluete uvijek nepogrešivo ističu retro modeli koji su i svojevrsni, pomalo nostalgični, hommage nekim starim vremenima. Retro nadahnuće Varteksove kolekcije haljina pritom se prvenstveno ogleda u ženstvenoj silueti akcentiranog struka, te dužinama koje sežu do koljena ili gležnjeva, ali i u upečatljivim uzorcima koji svaku kombinaciju čine vizualno atraktivnom i posebnom. Točkice tako podsjećaju na profinjene pedesete godine, dok šareni geometrijski uzorci evociraju povratak u šarene i odvažne sedamdesete.