HUMANITARNA AKCIJA ZA AUTONOMNU ŽENSKU KUĆU ZAGREB

Potresi mogu prodrmati temelje i načeti zidove, ali ne mogu uništiti snagu zajedništva, dobre volje i solidarnosti.

Zato ste pozvani da se pridružite humanitarnoj akciji #ŽelimSveMoguSve u kojoj se prikupljaju sredstva za obnovu Savjetovališta za visoko traumatizirane žene, Autonomne ženske kuće Zagreb, koje je stradalo u nedavnom potresu.

Od 13. do 15. studenog posjetite City Center one East ili City Center one West te kupnjom hoodica ili majica kratkih rukava sa snažnim porukama dajte svoj doprinos ovoj akciji čiji je cilj obnoviti Savjetovalište koje već 30 godina daje utočište i pruža pomoć zlostavljanim ženama. Prikupljenom iznosu pridodat će se i 40.000 kn koje će donirati City Center one.

Uz to, putem Instagram Storyja podijelite kratke priče o preprekama koje ste nadvladali i situacija iz koje ste izašli kao pobjednici uz #ŽelimSveMoguSve i tako pokažite drugima da nisu sami i da postoji svjetlo na kraju tunela. A uz to, pet najboljih priča nagrađujemo hoodiecom #ŽelimSveMoguSve po izboru. Prije sudjelovanja, ne zaboravite pročitati pravila i preuzeti InstaStory za svoju priču.

Ambasadorica humanitarne akcije, Kristina Ivanuš, primjer je osobe koja je nadvladala brojne teške okolnosti koje je život stavio pred nju i odrasla u uspješnu, neustrašivu i društveno angažiranu ženu. S četiri godine Kristina je iz razorene obitelji otišla u SOS Dječje selo Lekenik u kojem je odrasla. Sa samo šest godina dijagnosticirana joj je teška bolest perifernih živaca, poliradikuloneuropatija, ali ni to je nije pokolebalo – baš zbog toga počela se baviti brojnim sportovima, a pronašla se u ronjenju. Između ostaloga, sudjelovala je u čišćenju mora u sklopu akcije ThinkGreen i zajedno s drugim roniocima izvadila pet tona smeća. Potpuno zasluženo, ove godine je osvojila nagradu Hermann Gmeiner koja se dodjeljuje osobama iz SOS sela iz cijeloga svijeta koje su se unatoč teškim životnim pričama istaknuli na svom području te postali uzor mladima.

Kristina će svojom životnom pričom, ustrajnošću i optimizmom postati inspiracija mnogima, a vas neka inspirira na sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji.

Hvala vam.