NOVA H&M PROLJETNA KOLEKCIJA

H&M proljetna kolekcija 2021 potiče inovacije u održivosti - modernom, sportskom minimalističkom atmosferom iz 90-ih.

Za proljeće 2021. H&M poduzima još jedan hrabar korak u svojim naporima za održivost, vodeći promjenu u modnoj industriji donoseći nove inovativne materijale poput Agraloop ™ Biofibre ™, koji se povećao u opsegu i količini koja se koristi od prvog predstavljanja u H&M asortimanu. Uz nosivu kombinaciju sportskih elemenata i minimalističkih elemenata iz 90-ih, ključni predmeti uključuju cropp majicu s kapuljačom, slip haljinu s naramenicama na vezanje i detaljima sa strane te traper prsluk bez rukava s prišivenim džepovima.

Kolekcija H&M Spring 2021 biti će dostupna od 25. ožujka u trgovini.

Kolekcija crpi inspiraciju iz minimalističke nonšalantnosti 90.-ih i poigrava se volumenom i daškom lakih krojeva. Ključni komadi ove kolekcije su haljine koje su nosive u svimprigodama, majice bez rukava, sakoi, kratke hlače s elastičnim pojasevima, traper hlače te proljetni kaput.

Nakon što je debitirao u H&M Conscious Exclusive AW20 kolekciji, Agraloop ™ Biofibre ™ sada je proširen do glavnih kolekcija, još jedan inovativan primjer kako je Conscious Exclusive dokazani inkubator za nove tehnologije i materijale. Pretvarajući otpad od usjeva hrane – u ovom slučaju otpad od konoplje od uljanog sjemena – u prirodno vlakno, Agraloop ™ Biofibre ™ može se naći u nekoliko komada, kao što su majice s kapuljačom i bez rukava te lagani kaput.

Ostatak kolekcije sadrži druge održive materijale, od kojih neki ostaju neobojeni, uključujući materijale poput organskog pamuka, trapera i poplina te svježeg organskog lana koji odražava ambiciozni cilj H&M-a da do 2030. godine koristi samo 100 % reciklirane ili druge materijale iz održivih izvora. Sveukupno, paleta boja je ujednačena i neutralna – bež,  siva i crna – omogućujući na taj način mnoštvo osobnih kombinacija stila.