UČINITE DOBRO DJELO

Povodom obilježavanja Europskog dana broja 112, održat će se velika humanitarna utrka hitnih službi.

Po uzoru na ostale zemlje Europske unije, 11.veljače 2005. godine uveden je Jedinstveni sustav 112  kojemu je osnovna zadaća prijem svih hitnih poziva – bez obzira radi li se o policiji, vatrogascima, hitnoj medicinskoj pomoći, traganju i spašavanju na moru ili gorskoj službi spašavanja.

A upravo povodom obilježavanja Europskog dana broja 112, oni koji svakodnevno spašavaju živote još će jednom pokazati svoje veliko srce. Tako će u prostoru Karting Arene Split u City Centeru one djelatnici svih hitnih službi 11. veljače s početkom u 11 sati odmjeriti brzinu na stazi te na taj način dati svoj doprinos prikupljanju sredstava za Tomislava Bilića.

Naime, Tomislav Bilić od 1991. godine policijski je službenik, a 2015. godine doživio je moždani udar. Nakon samo četiri mjeseca oporavka, vratio se na posao. U listopadu 2019. ponovno je hospitaliziran te je podvrgnut amputaciji prstiju desne noge, a cjelokupna potkoljenica trenutno se nalazi u neizvjesnom stanju. Budući da boluje od dijabetesa te zbog saniranja rana mora redovno dolaziti u bolnicu, svaka pomoć je dobrodošla.

Svoj doprinos humanitarnoj akciji možete dati i vi uplatom novčanih sredstava na broj računa HR 2624070003233314359.