ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU

Svratite na Dane zdravlja 9. i 10. studenoga te saznajte kako prepoznati simptome šećerne bolesti kod mališana te potpuno besplatno provjerite šećer u krvi i izmjerite krvni tlak.

Šećerna bolest prava je epidemija modernoga društva. Prozvana još i tihim ubojicom, ova bolest posljednjih godina broji sve više oboljelih. Prema nekim istraživanjima, u Hrvatskoj više od 75% novooboljelih od dijabetesa TIP 1 su upravo djeca. Iako se ne zna koji su pravi uzroci ove bolesti, pravovremenim prepoznavanjem i brzom dijagnozom, moguće je spriječiti metabolički  urušaj  organizma i osigurati normalan život mališanima, a upravo to je cilj Kampanje za rano otkrivanje dijabetesa u djece.

Kada pretjerana žeđ, pojačano mokrenje i promjene u apetitu mogu ukazivati na šećernu bolest, posjetitelji će imati priliku saznati 9. i 10. studenoga na Danima zdravlja u City Centeru one. Naime, u suradnji s Klinikom za dječje bolesti, Zavod za endokrinologiju i neurologiju, KBC-a Split, pročelnikom zavoda prof.dr.sc. Veselinom Škrabićem, dr.med., i studentima s Medicinskog fakulteta oba će se dana, od 16 do 20 sati, održati edukacije o ranom uočavanju simptoma te otkrivanju dijabetesa u djece. Osim edukacija, organizirat će se i potpuno besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi.

Posjetite Dane zdravlja u svome City Centeru one i učinite korak ka zdravijem životu svoje obitelji. Vidimo se!