CITY CENTER ONE S POSJETITELJIMA ZAZELENIO MOSOR

City Center one velikom eko akcijom pomogao je u pošumljavanju Mosora.

Znate li da šume čine 40% kopnene površine Hrvatske? Najviše kisika na kopnu nastaje upravo u njihovim krošnjama pa ih se često naziva i plućima zemlje. A kako bi pomogao zazeleniti omiljeno izletište Splićana i Mosor City Center one je organizirao društveno-odgovorni projekt koji je naišao na fantastičan odaziv posjetitelja. Tako je u razdoblju od 22. travnja do 1. svibnja prikupljeno i donirano 1.000 sadnica bora za pošumljavanje Mosora.

Povodom Dana planeta Zemlje, u City Centeru one osvanuo je eko-kutak u kojemu su posjetitelji razgledali edukativnu izložbu i doznali brojne zanimljivosti o gorama i planinama u blizini. Tek usvojeno znanje mogli su testirati u kratkom kvizu te pritom osvojiti poklone, a sa svakim riješenim kvizom – neovisno o rezultatu, zapravo su osigurali jednu novu sadnicu koja će svoje mjesto za život pronaći na Mosoru.

Uz posjetitelje, svoj doprinos ovoj zelenoj aktivnosti dali su i eko-osviješteni influenceri Martina Vuletić, Borna Rastović – Rasta i brojni drugi. Partner projekta, Hrvatske šume, pobrinut će se da svaka sadnica pronađe idealnu lokaciju i izraste u veliko stablo koje će pomoći da Mosor, ali i svi mi koji živimo u blizini, dišemo punim plućima.

Foto: Zlatko Lugarić