PRIKUPLJENO 120 000 KN ZA STIPENDIRANJE ŠTIĆENIKA UDRUGE DORA

Čak 24 djece stipendirat će se sredstvima prikupljenima u humanitarnoj akciji #ŽelimSveMoguSve u organizaciji udruge DORA i City Centera one.

Prosinac je idealno vrijeme za reviziju tekuće godine i planove za sljedeću. Ali prosinac je idealno vrijeme i za razmišljanje o onima kojima je potrebna pomoć i sudjelovanje u aktivnostima koje smanjuju društvenu nejednakost. Zato je City Center one udružio snage s udrugom DORA i nevjerojatnim mladim olimpijcima, Mateom Jelić i Tonijem Kanaetom, u cilju osiguranja stipendija za talentiranu djecu slabijeg imovinskog statusa. U sklopu humanitarne akcije #ŽelimSveMoguSve prikupljeno je 120 000 kuna zahvaljujući kojima će se stipendirati 24 mladih ljudi.

Posjetitelji City Centera one Split, Zagreb West i Zagreb East još jednom su pokazali svoju nesebičnost te su kupovinom limited edition hoodica s ohrabrujućim porukama omogućili da djeca čije obitelji žive na rubu egzistencije imaju kvalitetno obrazovanje i na taj način ostvare svoj puni potencijal. U humanitarnu prodaju aktivno su se uključili ambasadori projekta Matea Jelić, zlatna olimpijka u taekwondou i Toni Kanaet, brončani olimpijac u taekwondou koji su i sami primjer kako se upornim radom, strašću, predanošću i disciplinom mogu postići visoki ciljevi i pomaknuti granice.

„DORA smatra da je kvalitetno obrazovanje temelj zdravog i prosperitetnog demokratskog društva, društva bez nasilja i socijalne isključenosti, ugnjetavanja i iskorištavanja siromašnih i nemoćnih. DORIN cilj je da su djeca i mladi sretni, nasmijani, zadovoljni, puni ideja i želja, solidarni, suosjećajni s potrebitima, željni putovanja, mobilni u svakom pogledu, društveno aktivni u izvanškolskim aktivnostima i da su uvažavani u društvu sa svojim idejama, potrebama i vizijama kao vjesnici naše budućnosti. Jako smo sretni što smo dio akcije #ŽelimSveMoguSve jer ćemo prikupljenim novcem moći stipendirati 24 nove djece.“, naglasila je Jadranka-Jasminka Granić, predsjednica udruge DORA.

Udruga Dora postoji od 1991. godine te više od trideset godina pomaže djeci i mladima iz cijele Hrvatske, a do danas je više od 7.500 štićenika koristilo neki od njezinih programa pomoći, dok se više od 2.200 stipendista školovalo uz pomoć stipendija.