R[ECO]NSIDER: MODA KOJA ČUVA NAŠ PLANET

Springfield predstavlja R[ECO]NSIDER - novu jesensku kolekciju od 100% organskog pamuka koja štedi vodu i energiju.

Springfield, modni brend koji karakterizira urbana casual odjeća, ove jeseni predstavlja prvi projekt održivosti provučen kroz jesensku kolekciju. Krajem kolovoza, R[ECO]NSIDER odjeća i modni dodaci za muškarce i žene biti će dostupna u Springfield trgovinama, kao i na online platformi www.myspringfield.com.

Projekt karakterizira predanost okolišu, gdje se Springfield zalaže za održivi razvoj koji osigurava potrebe u sadašnjosti bez ugrožavanja potrebe budućih generacija. Projekt R[ECO]NSIDER započinje s dvije konkretne inicijative koje se vežu uz upotrebu organskih tkanina i procese završne obrade trapera. Prva inicijativa se odnosi na korištenje 100% organskog pamuka, kao opciju za optimizaciju resursa i sirovina. Odjeća kao što su košulje, dresovi, majice i chino hlače su kategorije u kojima se može nalaziti oznaka R[ECO]NSIDER.

 

S druge strane, laserske i ozonske tehnologije su ključne u procesu završne obrade trapera, jer predstavljaju veliku uštedu vode i energije, a istovremeno eliminiraju toksične procese za planet. Ova inicijativa dobiva ime H20 te kroz svoja dva smjera: laser – suhi proces prilagodbe trapera bez korištenja vode, s kojim se postižu različiti efekti poput efekta iznošenog trapera te ozon – tehnologija koja se koristi u fazi ispiranja, za finalne tonove odjevnih predmeta.  Na taj se način štedi voda te se eliminiraju zagađivači okoliša kao što su kalij permanganat, klor ili izbjeljivač.

Springfield je kroz ovu ekološku inicijativu već proizveo više od milijun komada održivih odjevnih predmeta te uštedio 15 milijuna litara vode.