SVJETSKI DAN BUBREGA

Hrvatska liga za hipertenziju obilježava Svjetski dan bubrega provođenjem aktivnosti u City Centeru one 18. ožujka!

Lov na Tihog ubojicu javnozdravstveni je projekt Hrvatske lige za hipertenziju posvećen primarnoj prevenciji arterijske hipertenzije, najraširenijeg i najpodmuklijeg poremećaja današnjice. U sklopu projekta provode se besplatni pregledi, dijele edukativni materijali i nudi se opcija ‘’on site’’ savjetovanja sa zdravstvenim radnicima.

Najbitnije oružje u borbi protiv povišenoga krvnog tlaka, je pravovremena i pravilna prevencija, te trajno pridržavanje mjera zdravog života.

U svrhu prevencije i edukacije o povišenom krvnom tlaku, skupina Lovaca na Tihog ubojicu, provoditi će preglede u prizemlju City Centera one povodom Svjetskog dana bubrega i Svjetskog dana debljine, 18. ožujka, u sljedećim terminima: 9:30 do 11:30 i 16:30 do 18 h

Bubreg je glavni organ za regulaciju krvnoga tlaka, a bubrežno oštećenje povećava rizik za nastanak hipertenzije. Povišen krvni tlak je glavni uzrok oštećenja bubrežne funkcije i kronične bubrežne bolesti na populacijskoj razini. Debljina je važan čimbenik rizika za nastanak arterijske hipertenzije, ali i neovisno povećava rizik kronične bubrežne bolesti.

Kako bi saznali više o svom zdravlju tim stručnjaka provodit će:

  • Mjerenje krvnog tlaka
  • Mjerenje glukoze u krvi i kolesterola
  • Vaganje na metaboličkoj vagi
  • Razgovore sa stručnjacima

Pridružite nam se u City Centeru one!