UKUSNA FOCACCIA
Focaccia je talijanska pogača tj. plosnati kruh preliven maslinovim uljem i začinima. Naša Tonka je ovaj put odlučila napraviti focacciu punjenu...
Saznajte Više Za kremu od sira
500g svježeg sira
2 jaja
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 limun šećer
3 žlice griza
1 žlica brašna
1 prašak za pecivo
80g otopljenog maslaca
Za preljev
1 jaje
180g kiselog vrhnja
1 žlica brašna
3 žlice šećera
100g šumskog voća
POSTUPAK
Pomiješajte sve sastojke za kremu i izmiksajte. Kremu prebacite u kalup za tortu promjera 20 cm.
Sastojke za preljev sjedinite pjenjačom pa prelijte preko kreme od sira. Po vrhu pospite šumsko voće pa pecite tortu 35 minuta na 190 stupnjeva.
Dobro ohladite prije rezanja.
Ovu tortu možete zamutiti u jednoj posudi, a možete je peći i u kvadratastom kalupu pa rezati na kocke. Također umjesto šumskog voća možete koristiti neko drugo po želji. Priprema je vrlo brza i jednostavna, nadamo se da ćete isprobati ovu tortu i uživati 🙂