Brze cimet rolice
Bliži nam se prosinac i miris cimeta se skupa sa zimskim jutrima ušuljao u naše domove. Danas i ovdje stiže jedan takav mirisni recept. Ovog puta...
Saznajte Više Ponedjeljak - Nedjelja
09:00 - 21:00
Ponedjeljak - Nedjelja
08:00 - 21:00
Ponedjeljak - Subota
09:00 - 20:00
Nedjelja - zatvoreno
Ponedjeljak - Subota
08:00 - 20:00
Nedjelja - zatvoreno
Ponedjeljak - Petak
09:00 - 18:00
Subota
09:00 - 13:00
Ponedjeljak - Nedjelja
10:00 - 20:00
Ponedjeljak - Nedjelja
09:00 - 21:00
Ponedjeljak - Petak
15:30 - 22:30
Subota - Nedjelja
11:00 - 22:00
Ponedjeljak - Nedjelja
0:00 - 24:00
Ponedjeljak - Četvrtak
11:00 - 21:00
Petak - Nedjelja
10:00 - 21:00
Ponedjeljak - Nedjelja
09:00 - 21:00
Ponedjeljak - Nedjelja
06:30 - 22:30
Ponedjeljak - Nedjelja
08:00 - 22:00
Ponedjeljak - Nedjelja
08:00 - 21:00
Ponedjeljak - Nedjelja
07:00 - 21:00
Ponedjeljak - Nedjelja
09:00 - 21:00
Ponedjeljak - Nedjelja
09:00 - 23:00
Ponedjeljak - Nedjelja
08:30 - 23:00
Ponedjeljak - Nedjelja
09:00 - 21:00
Ponedjeljak - Nedjelja
11:00 - 21:00
Ovakvu tortu od mrkve, s potpisom naše Tonke, zasigurno još niste probali.
U biskvitu od mrkve nema brašna i nema maslaca, a torta je iznimno sočna.
Sastojci bi trebali biti na sobnoj temperaturi. Dakle, jaja, svježi sir i kiselo vrhnje izvadite iz hladnjaka 1 sata prije pečenja.
Kad je torta gotova otvorite na pola vrata pećnice i ostavite tortu unutar kako sir ne bi pao.
Ukoliko vam u pečenju sir napukne, ne brinite. Vašu tortu ćete ukrasiti i to se neće vidjeti.
BISKVIT
200g izribane mrkve
Korica jedne naranča
200g mljevenih lješnjaka
1 žličica praška za pecivo
Pola žličice cimeta
Pola žlice đumbira u prahu
75g kristal šećera
3 jaja
25ml suncokretovog ulja
1 prstohvat soli
POSTUPAK
U izribanu mrkvu dodamo cimet, đumbir, mljevene lješnjake, prašak za pecivo te malo soli. Miksamo jaja i šećer dok se šećer ne otopi i dok smjesa ne udvostruči volumen.
Mrkvu s ostalim sastojcima i ulje dodamo smjesi od jaja te sve povežemo mikserom na maloj brzini. Kalup obložimo papirom za pečenje i stavimo smjesu od mrkve.
SASTOJCI ZA SMJESU OD SIRA:
500g svježeg sira
150g šećera u prahu
2 jaja
2 žličice soka od naranče
Korica naranče
1 žličica pudinga od vanilije (praha)
1 kiselo vrhnje
POSTUPAK:
Miksajte sir sa šećerom. Dodajte sok od naranče, koricu od naranče, jaja te kratko promiješajte. Dodajte kiselo vrhnje te puding od vanilije i sve povežite.
PEČENJE:
Zagrijte pećnicu na 180°, a tortu pečemo u kalupu od 24cm. Smjesu od mrkve stavimo u ugrijanu pećnicu na 5-8 minuta. Smjesa se treba samo malo stisnuti kako se ne bi pomiješala s kremom od sira.
Nakon 5-8 minuta izvadimo te stavimo kremu od sira preko.
Sve skupa pečemo 55 minuta (svaka pećnica peče drugačije). Nakon pečenja, kolač bi trebao biti malo mekan i klimav u sredini. Kad se ohladi u pećnici, postaje malo čvršći.
Ukrasite po želji. Dobar tek!
Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti