BRZA TORTA OD SIRA I ŠUMSKOG VOĆA
Za kremu od sira500g svježeg sira2 jaja6 žlica šećera1 vanilin šećer1 limun šećer3 žlice griza1 žlica brašna1 prašak za pecivo80g...
Saznajte Više Ovog puta jedan recept iz mamine kuhinje, doručak mog djetinjstva. Kod nas se ovo jelo zove šmorne, a kod vas možda nekako drugačije.
Šmarn ili šmorne inače dolazi od njemačke riječi Schmarren, što bi značilo jelo od jaja, brašna, mlijeka i šećera; drobljenac, mrvice. Kod nas se ovo jede slano, totalno suprotno, s puno crvenog luka, uz kobasice ili s malo ajvara. Naravno, ako ste raspoloženi možete šmorne jesti i s pekmezom ili medom. Po ukusu.
Neka recept bude uvod u ovu lijepu jesen pred nama. Dobar tek!
Foto: Sanja Mijac