SPORO PEČENI LUNGIĆ S RAGUOM OD GLJIVA I ESPUMOM OD KRUMPIRA
08.05.2025
800g lungića500g kosti miješanih (svinjske i teleće)200g luka50g mrkve30g celera30g češnjaka60g koncentrata rajčice3-5 dcl crnog vina600g...
Saznajte Više 190 g brašna
30 g šećera
2 vanilin šećera
prstohvat soli
korica limuna
120 g maslaca
2 jaja
10 ak šljiva
1 žličica cimeta
2 žličice smeđeg šećera
listići badema
POSTUPAK
Pomiješajte brašno, šećere, sol, koricu limuna. Dodajte hladan maslac narezan na listiće pa rukama izradite mrvičasto tijesto. Dodajte jedno jaje pa umijesite glatko tijesto i ostavite u zamrzivaču 5-10 minuta. Za to vijeme operite, očistite i narežite šljive. Tijesto razvaljajte u krug na pobrašnjenom papiru za pečenje, posložite šljive po sredini, ostavite par centimetara prazno do rubova. Šljive pospite mješavinom cimeta i smeđeg šećera pa rukama preklopite rubove. Rubove premažite razmućenim jajem i pospite listićima badema.
Pecite na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled.