KROKETI OD BAKALARA, AIOLI OD ČEŠNJAKA I CHILI PAPRIČICE, UKISELJENI BRUNOISE OD CIKLE
KROKETI OD BAKALARA 0,25 kg krumpira0,25 kg sušenog bakalara0,1kg ljutike1 stručak svježeg peršinasol3 jaja0,2 kg glatkog brašna0,2 kg panco...
Saznajte Više 0,25 kg Arborio riže
0,2 kg cikle
2 l povrtnog temeljca
0,1 kg kapule
0,02 kg češnjaka
0,2 l maslinovog ulja
0,1 l bijelog vina gustina
0,1 kg hamburger panceta
0,05 kg sira ribanca
0,04 kg maslaca
Sol po ukusu
Kajenski papar po ukusu
KREMA OD SKUTE
0,1 kg skute
0,04 kg Ricotta sira
0,015 kg svježeg bosiljka
Sol po ukusu
POSTUPAK
Na vrućem maslinovom ulju dugo dinstati nasjeckanu kapulu i češnjak uz dolijevanje povrtnog temeljca, dok se sve ne pretvori u glatku kremu. U drugoj posudi stavimo popržiti rižu na maslinovom ulju, dok se ne zagrije i zrna dobiju sjaj. Podlijemo s bijelim vinom, i pustimo da vino skroz izreducira. Dodamo kremu od kapule i češnjaka, i svježu ciklu narezanu na sitne kockice – Brunoise. Začinimo solju i s kajenskim paprom, te podlijevamo s vrućim temeljcom i sokom od cikle.
Rižoto stalno miješamo na laganoj temperaturi na indukciji ili plameniku.
S štapnim mikserom razradimo skutu, ricottu sir, ribanac i svježi bosiljak, začinimo po ukusu, te dobijemo glatku kompaktnu kremu. Stavimo je u slastičarsku vrećicu.
Na posebnoj tavici popržimo hamburger pancetu narezanu na kockice.
Kada je rižoto gotov, mantekiramo ga s maslacem.
Poslužujemo ga s poprženim kockicama pancete, kremom od skute, pospemo s svježim listićima bosiljka i malo maslinovog ulja.