SLANI TART IZ TONKINE KUŽINE

Trebate jednostavnu, brzu i slikovitu ideju da poslužite vrlo posebno predjelo? Ne brinite, priprema slanog tarta zaista je jednostavna – sve što trebate je sastojke pomiješati ručnom pjenjačom, tek toliko da se pomiješaju.

Vaši gosti biti će očarani ljepotom ovog tarta da će im ga gotovo biti žao izrezati. 

Sastojci:

230g glatkog brašna 
3 jaja
100ml mlijeka
100ml suncokretovog ulja
50g parmezana (naribani)
1 vrećica praška za pecivo
1 prstohvat soli

Priprema:

S pjenjačom umutite jaja s mlijekom, dodajte brašno, ribani parmezan, prašak za pecivo i malo soli te pomiješajte tek toliko da se sastojci povežu. Naša Tonka je koristila kalup za tart od 20cm, no vi slobodno možete i od 22 cm. Kalup premažite maslacem, stavite smjesu i pecite na 180° 25 minuta. Ostavite tart da se ohladi, a za to vrijeme pripremite sastojke za punjenje.

Punjenje:

150g mascarponea
200g krem sira
Malo soli, papra, češnjaka u prahu i pola žličice začinskog bilja (origano, vlasac, bosiljak) 
Sve sastojke izmiješajte s žlicom. 
Pripremite pršut, mozzarellu, gran padano, rikolu i cherry rajčice. 
Kad je tart hladan, okrenite ga naopako u posudi za serviranje
Nanesite nadjev, a na vrh posložite rikolu, rajčice, mozzarellu i pršut.  Ili jednostavno stavite sve što volite. 

Dobar tek!