POHANI CRNI RIŽOTO (ARANCINI), ŠALŠA U ŠPORKO, PIRE OD PEČENE MUŠKATNE TIKVE
14.04.2025
POHANI CRNI RIŽOTO OD SIPE500 g sipeRiža Arborio ili Canaroli 250g2 kom veće kapule30g peršin list2 režnja češnjaka1L ribljeg temeljca (po...
Saznajte Više Ovog puta jedan recept iz mamine kuhinje, doručak mog djetinjstva. Kod nas se ovo jelo zove šmorne, a kod vas možda nekako drugačije.
Šmarn ili šmorne inače dolazi od njemačke riječi Schmarren, što bi značilo jelo od jaja, brašna, mlijeka i šećera; drobljenac, mrvice. Kod nas se ovo jede slano, totalno suprotno, s puno crvenog luka, uz kobasice ili s malo ajvara. Naravno, ako ste raspoloženi možete šmorne jesti i s pekmezom ili medom. Po ukusu.
Neka recept bude uvod u ovu lijepu jesen pred nama. Dobar tek!
Foto: Sanja Mijac