KORAK KA ZDRAVIJEM ŽIVOTU

City Center one vas uz potporu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ, Crvenog križa i Spasilačke službe poziva na Dane zdravlja koji će se održati 19. svibnja.

BESPLATNA MJERENJA

Svi posjetitelji moći će u subotu od 16 do 20 sati potpuno besplatno provjeriti stanje glukoze i kolesterola u krvi, a također će imati priliku izmjeriti krvni tlak. Crveni Križ i Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ, koji će provoditi mjerenja, podijelit će i korisne savjete kada su u pitanju rezultati mjerenja.

EDUKACIJA ZA MALE I VELIKE

Bliži se ljeto, a s njime se na raspored vraćaju sunce, more i kupanje. No, zajedno s aktivnostima na moru raste i broj nezgoda koje se ondje događaju. Kako bi svi kupači mogli bezbrižno uživati na plažama, i ove godine brinut će Spasilačka služba. Ipak, ne treba zaboraviti kako je pomoć koju pruža osoba koja se zatekne na mjestu nesreće najvažnija za preživljavanje unesrećene osobe i njezin daljnji oporavak. Upravo zato u subotu, od 17 sati Spasilačka će služba educirati posjetitelje o kodeksu sigurnosti na moru te prezentirati svoj rad. Zainteresirani će ujedno imati tečaj pružanja prve pomoći na kojemu će naučiti kako reagirati kada je ljudski život u neposrednoj opasnosti.

A kako se sigurno kupati na moru, u subotu će imati priliku naučiti i najmlađi. Naime, Spasilačka služba će od 19 sati posjetiti Kid’s Jungle igraonicu te djecu upoznati sa svojim radom i educirati ih o sigurnosti na moru. Dobre navike ipak se usvajaju od najmanjih nogu.

Učinite korak ka zdravijem životu i posjetite Dane zdravlja!