Mekani kruh koji nestaje u trenu
S vama dijelim svoj najdraži kruh listopada, kruh koji pečemo svake jeseni. Ovo je možda i najmekši kruh među mojim receptima – a možete ga...
Saznajte Više KIFLICE S BADEMIMA – za 20 kom
450g tostiranih, samljevenih badema
60g marmelade od marelica
60g bjelanjka
1 žlica ruma
120g šećera
¼ žličice soli
Listići badema
POSTUPAK
Pomiješati sve sastojke i vagati komadiće od 30g. Formirati tijesto u kiflice i uvaljati u listiće badema.
Staviti na pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 stupnjeva, 10 minuta. Kada se keksići ohlade, posuti šećerom u prahu.
PAHULJICE – za 35 kom
240g maslaca, sobne temperature
40g šećera u prahu
Korica jednog limuna
240g glatkog brašna
240g oraha
¼ žličice soli
Šećer u prahu za posipanje
POSTUPAK
Izmiksajte maslac sa šećerom, limunom i soli dok ne postane pjenast i svijetao. Pola 2/3 oraha fino sameljite, 1/3 malo krupnije isjeckajte. U maslac dodajte brašno i orahe te lagano miksajte dok se ne sjedini.
Oblikujte manje kuglice (20g) i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 170 stupnjeva, 14 minuta. Tople pahulje pospite šećerom u prahu i ponovite još jednom kada se potpuno ohlade.
Tek kada se potpuno ohlade ih možete prebaciti s pleha!