UKUSNA FOCACCIA
Focaccia je talijanska pogača tj. plosnati kruh preliven maslinovim uljem i začinima. Naša Tonka je ovaj put odlučila napraviti focacciu punjenu...
Saznajte Više 2 kg pšeničnog griza
4L mlijeka
10 jaja
50g mljevenog muškatnog oraščića
200g šećera kristala
100g soli
4 kom vanilija štapića
3kg kompota od šljiva
1kg krušnih mrvica
1L suncokretovog ulja
2L mileram vrhnja
500g šećera u prahu
500g maslaca
POSTUPAK
U lonac stavimo mlijeko, mljeveni muškatni orah, šećer, sol i maslac te stavimo na vatru da smjesa zavrije, umiješamo pšenični griz te kuhamo dok se ne odvoji od dna lonca. Kad se griz ohladi, umiješamo jaja te oblikujemo knedle koje punimo sa šljivama te ih potom kuhamo u provreloj vodi 7-8 minuta. U tavu stavimo ulje te krušne mrvice te ih na laganoj vatri pržimo i pazimo da ne zagore. U posudu stavimo mileram vrhnje, dodamo šećer u prahu. Iz mahune vanilije izvadimo zrnca koja potom dodamo u mileram te lagano promiješamo. Kuhane i ocijeđene knedle prelijemo prženim krušnim mrvicama te umakom od vanilije.