VINSKO KISELO ZELJE I ZAPEČENI PIRE
Svinjski vrat ili lopatica (1 kg)Rezano kiselo zelje (1 kg)Crveni luk (0.5 g)1 manja glavica češnjaka25dkg svinjske masti2,5 dcl bijelog vina50g...
Saznajte Više Dok mnogi priznaju samo onu s orasima, sve je više onih koji se okreću i voćnim kombinacijama ovog kolača pa ćemo ju nazvati nešto kao baklava. Voćne baklave idealne su baš za ovo toplije vrijeme koje nam, nadamo se, stiže. Jako su osvježavajuće, a priprema je vrlo jednostavna.
Još malo pa će i višnje zacrveniti naše vrtove, a nema ljepšeg osjećaja nego kad ih s drveta prenesete u kolač. Ne možete li doći do svježih, poslužit će i one kupovne iz staklenke, kao i danas, dok još nema domaćih. Ako u blizini imate tržnicu, svakako provjerite njihovu dostupnost i tamo, možda osim višanja pronađete još koju namirnicu koja će vas inspirirati za neko drugo ljetno jelo.
U slast!
Šećer Agragold, 1 kg, 5,99 kn; suncokretovo ulje S-BUDGET, 1 l, 11,99 kn; tekući jogurt Dukat, 1 kg, 15,99 kn; kompot od višnje, 680 g, 9,99 kn; prašak za pecivo Dolcela, 6 komada, 5,49 kn; vanilin šećer Dolcela, 6 komada, 5,49 kn; jaja Perfa, 10 komada, 14,99 kn; listovi za savijače Clarum, 6,99 kn
Foto: Sanja Mijac