TJESTENINA CONCHIGLIONI PUNJENA ŠPINATOM I SIROM
08.05.2025
Servirajte nijansu posebniji ručak po receptu naše Anke Slišković. Prosinac je vrijeme kada rado na svojim stolovima vidimo jela koja su za...
Saznajte Više Dok mnogi priznaju samo onu s orasima, sve je više onih koji se okreću i voćnim kombinacijama ovog kolača pa ćemo ju nazvati nešto kao baklava. Voćne baklave idealne su baš za ovo toplije vrijeme koje nam, nadamo se, stiže. Jako su osvježavajuće, a priprema je vrlo jednostavna.
Još malo pa će i višnje zacrveniti naše vrtove, a nema ljepšeg osjećaja nego kad ih s drveta prenesete u kolač. Ne možete li doći do svježih, poslužit će i one kupovne iz staklenke, kao i danas, dok još nema domaćih. Ako u blizini imate tržnicu, svakako provjerite njihovu dostupnost i tamo, možda osim višanja pronađete još koju namirnicu koja će vas inspirirati za neko drugo ljetno jelo.
U slast!
Šećer Agragold, 1 kg, 5,99 kn; suncokretovo ulje S-BUDGET, 1 l, 11,99 kn; tekući jogurt Dukat, 1 kg, 15,99 kn; kompot od višnje, 680 g, 9,99 kn; prašak za pecivo Dolcela, 6 komada, 5,49 kn; vanilin šećer Dolcela, 6 komada, 5,49 kn; jaja Perfa, 10 komada, 14,99 kn; listovi za savijače Clarum, 6,99 kn
Foto: Sanja Mijac