PETICA IZ ODRŽIVOSTI

City Center one dobitnik je prestižnog BREEAM certifikata.

Promjena počinje u vlastitom dvorištu, rekli bi mnogi. Upravo vođeni tom mišlju, City Center one East i West poduzeli su značajne korake kako bi zadovoljili visoke standarde kada je u pitanju održivost i tako dali svoj doprinos očuvanju lokalne zajednice, ali i planeta Zemlje. Sada je stiglo i veliko priznanje za njihova nastojanja – međunarodni BREEAM certifikat koji je Centrima dodijelio ocjenu izvrstan kada je u pitanju održivost.

Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology, ili skraćeno BREEAM, predstavlja sustav certificiranja koji mjeri održivost zgrada i tako osigurava najbolju kvalitetu na najvišoj razini certifikacije. Njegovim tehničkim standardima ocjenjuje se cjelokupan koncept zgrade u 10 različitih kategorija, a ocjene se dodjeljuju prema učinku.

Izvrsne ocjene City Center one East i West tako su postigli u kategorijama zdravlje i dobrobit, energetska učinkovitost, potrošnja vode, transport i prometna pristupačnost, onečišćenje, korištenje zemljišta i ekologije, gospodarenja otpadom, korištenje ekoloških materijala te naposljetku, otpornosti same građevine.

Ovaj certifikat potvrda je predanosti koju City Center one East i West posvećuju temi održivosti, ali i poticaj za daljnja nastojanja da svojim primjerom pokažu kako je i najmanji korak ka održivijem poslovanju značajan kako bi se osigurala bolja budućnost za sve nas. I zato, ponosni smo na BREEAM certifikat!