SAVJETI ZA SIGURNU KUPNJU

Zahtjevna situacija u kojoj se nalazimo donosi nova pravila, čak i za one pothvate koji su donedavno bili dio rutine, poput svakodnevne kupnje namirnica.

Kako biste što sigurnije opskrbili svoje kućanstvo neophodnim namirnicama i smanjili rizik od zaraze korona virusom, pripremili smo niz savjeta za sigurnu kupnju.

Molimo vas koristite zaštitne maske za lice.

U kupnju neka ide jedan član obitelji. Zajedno s ukućanima napravite popis stvari koji vam treba, a neka u kupnju pođe samo jedna osoba. Također, provjerite treba li obaviti kupnju za one ljude iz vašega okruženja koji spadaju u ugroženu skupinu.

Nema potrebe za stvaranjem kućnih zaliha. Prodavaonice su opskrbljene dovoljnom količinom prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i drugih nužnih stvari, stoga kupujte količine koje vam uistinu trebaju. Na taj način osiguravate da proizvodi budu dostupni i drugima.

Držite razmak od 2 metra u odnosu na ostale kupce. Mjera socijalnog distanciranja nalaže izbjegavanje bliskog socijalnog kontakta u razmaku od najmanje dva metra, a isto pravilo vrijedi i prilikom kupnje.

Ne dirajte proizvode koje ne namjeravate kupiti.

Dezinficirajte ruke. Osim toga, izbjegavajte diranje lica.

     

Vjerujemo da ćemo zajedno prebroditi izazovnu situaciju i iz svega izaći jači.