VINSKO KISELO ZELJE I ZAPEČENI PIRE
16.02.2025
Svinjski vrat ili lopatica (1 kg)Rezano kiselo zelje (1 kg)Crveni luk (0.5 g)1 manja glavica češnjaka25dkg svinjske masti2,5 dcl bijelog vina50g...
Saznajte Više Ovog puta jedan recept iz mamine kuhinje, doručak mog djetinjstva. Kod nas se ovo jelo zove šmorne, a kod vas možda nekako drugačije.
Šmarn ili šmorne inače dolazi od njemačke riječi Schmarren, što bi značilo jelo od jaja, brašna, mlijeka i šećera; drobljenac, mrvice. Kod nas se ovo jede slano, totalno suprotno, s puno crvenog luka, uz kobasice ili s malo ajvara. Naravno, ako ste raspoloženi možete šmorne jesti i s pekmezom ili medom. Po ukusu.
Neka recept bude uvod u ovu lijepu jesen pred nama. Dobar tek!
Foto: Sanja Mijac