TJESTENINA CONCHIGLIONI PUNJENA ŠPINATOM I SIROM
08.10.2025
Servirajte nijansu posebniji ručak po receptu naše Anke Slišković. Prosinac je vrijeme kada rado na svojim stolovima vidimo jela koja su za...
Saznajte Više 180g datulja
300ml mlijeka
250g mljevenih oraha
2 žlice kakao praha
2 jaja
60g maslaca
1 žlica vanilije
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
150g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
POSTUPAK
Datulje očistite od koštica pa ih dodajte u lonac s mlijekom i kuhajte 5-8 minuta. Dodajte maslac pa miješajte dok se ne otopi. Datulje prebacite u blender ili multipraktik pa dodajte mljevene orahe, kakao, jaja, vaniliju, prašak za pecivo i sol. Izradite do glatke kreme. Prebacite u kalup promjera 20 cm i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Čokoladu otopite s 2 žlice ulja i prelijte preko biskvita. Pustite da se ohladi na sobnu temperaturu pa prebacite u hladnjak. Dekorirajte orasima.