Prizemlje
City Center Shop Map

LA DELTA – TORTE I KOLAČI

Neka jedu kolače, glasi jedna od najpoznatijih izreka Marije Antoanete. A kada su ti kolači iz La Delte, jedino što preostaje jest složiti se s izjavom. Bez obzira birate li radije tradicionalne torte ili ipak one malo modernije, suhe kolače i čajna peciva ili slastice s bogatim kremama – u najpoznatijoj splistkoj slastičarni pronaći ćete desert baš po svom ukusu.

A kako i ne biste kada ova najslađa splitska priča seže još u davnu 1988. godinu, kada su dva bračna para otvorila prvu poslovnicu u poznatom splitskom pothodniku. Iako su isprva prodavali dnevne marende, u grad su uskoro donijeli dašak Italije. Naime, sve sirovine, recepti i ambalaže dolazili su upravo iz susjedne nam zemlje, a na mjesečnoj bazi talijanski bi slastičari dolazili u Split i obučavali lokalne slastičare, pizza i sendvič majstore. I dok se tako po modne trendove moralo odlaziti u Trst, za dašak talijanske kuhinje bilo je dovoljno prošetati do omiljene slastičarne.

La Delta danas u svojoj ponudi ima neodoljive slastice, torte i kolače koji su izvorno nastali upravo u njezinu pogonu, a kasnije se proširili na splitsko tržište. Među njima se krije dobro znana torta Stracciatella, ali i različite torte s lisnatim tijestom.

A upravo raznovrsnost ponude ono je što ovu slastičarnu čini tako posebnom već generacijama. Naći ćete tu tradicionalne torte i kolače, ali i moderne recepture kojima je teško odoljeti. U najpoznatijoj splitskoj slastičarni pronaći ćete desert baš po svom ukusu. Zahvaljujući tome, kupci su tako u La Delti odavno postali dio obitelji, a obitelj je uvijek dobrodošla!

Pogledajte još sličnih trgovina