NOVA H&M KOLEKCIJA

H&M jesen 2023.: Putovanje kroz raskošnu romantiku

Za H&M jesen 2023., barok se susreće s neo-noirom s romantičnim, raskošnim siluetama koje se miješaju sa umjetnom kožom i traperom inspiriranim izgledom iz kasnih 1990-ih. Snažna ramena, uzak struk i izdužene linije karakteristični su među  odijelima, dugim haljinama i upečatljivim topovima. Prozirne tkanine, čipka, detalji donjeg rublja i biserni ukrasi podižu svaki komad do spektakularnosti, dok neutralna paleta boja crne, srebrne, zemljanih nijansi i prljavo bijele održava sofisticirani ton. Kolekcija izlazi 14. rujna i bit će dostupna u H&M trgovini.

Putovanje H&M-ove kolekcije za jesen 2023. proteže se kroz romantizam barokne ere, ali je čvrsto ukorijenjeno ovdje i sada s izrazito modernim stavom. Dugi nizovi jakih odijela i tajica u kontrastu su s izraženim volumenom nabranih poruba, predimenzioniranih majica na vezanje i traperica širokih nogavica. Transparentnost je ključna, evocira senzualni duh i koristi detalje donjeg rublja na nov način. U kombinaciji s elegantnom umjetnom kožom ili ukrasnim detaljima, kolekcija je istovremeno i pročišćena i raskošna.

“Naš glavni izvor inspiracije došao je iz vizualno zapanjujućih filmova. Kolekcija je elegantna mješavina povijesnih referenci, ali je čvrsto ukorijenjena u ovdje i sada s izrazito modernim stavom. To je naša suvremena interpretacija romantizma”, kaže Eliana Masgalos, dizajnerica koncepta u H&M-u.

Ključni komadi uključuju odijela s hlačama, duge haljine, maksi traper suknje i ukrašene topove. Uzvišeni ženstveni detalji kao što su biseri, mašne i volani u kombinaciji s cipelama s nitnama i jakim metalnim detaljima. Jahači utjecaj s čizmama prizemljuje romantizam, kao i traper i majice s kapuljačom za malo edgy street stylea.