NOVA H&M KOLEKCIJA INNOVATION STORY CHERISH WASTE

H&M predstavlja petu kolekciju u svojoj inicijativi za održivost Innovation Stories s kolekcijom na temu romantike, pozivajući kupce da se zaljube u materijale napravljene od otpada.

Upečatljivi modni izričaji i mekani zavodljivi stilovi kombinirani su s prenamijenjenim, recikliranim materijalima, od kojih su mnogi izrađeni od reciklirane odjeće, plastike iz oceana ili drugih otpadnih materijala. Namijenjeni za njegovanje i dijeljenje, komadi dolaze s naljepnicama na kojima kupci mogu napisati svoje poruke kada odjeću žele prenijeti nekom novom.

Kolekcija kombinira hrabre proporcije s vrhunskim materijalima stvorenim od otpada. Neki od ovih materijala prvi su za H&M, uključujući MIRUM®, recikliranu svilu i AirCarbon™. Vodeći komadi su haljine, od večernje haljine u obliku srca u obliku žvakaće gume do blijedoplave puff-ball mini i ružičaste pletene haljine sa šiljcima, sve izrađene od recikliranog poliestera. Reciklirana svila izrađena od otpadne svile koristi se na ružičastoj košulji s volanima, dok su cipele i narukvice od MIRUM®, biljne kože bez plastike, izrađene od biljnih vlakana, biljnog ulja i minerala. Nakit krase crna srca izrađena od AirCarbon™, biomaterijala napravljenog od prirodnih mikroorganizama koji koriste zrak i ugljik iz stakleničkih plinova koji bi inače otišli u atmosferu.

H&M Innovation Stories lansiran je početkom 2021. i sastoji se od niza tematskih kolekcija posvećenih promicanju održivijih materijala, tehnologija i proizvodnih procesa. Ova najnovija kolekcija, “Innovation Story Cherish Waste”, predstavlja heroje cirkularnih tkanina koje vraćaju otpad, pretvarajući ga u nešto poželjno i promovira komade ormara koje će se čuvati zauvijek.