PROŠEĆITE STAZOM HRVATSKIH VELIKANA

Upoznajte trinaest hrvatskih velikana koji su uvelike oblikovali svijet kakav danas poznajemo.

Možete li nabrojiti pet Hrvata koji su svojim likom i djelom utjecali na cijeli svijet? Ne brinite, mi smo ih za izložbu Staza hrvatskih velikana izdvojili čak trinaest, a priliku da saznate zanimljivosti o njima imat ćete u City Centeru one East do 16. travnja.

Naime, u prizemlju vašeg omiljenog shopping centra nalaze se umjetničke skulpture trinaest najznačajnijih hrvatskih velikana u prirodnoj veličini. Ova jedinstvena djela nastala su od strane čak devet hrvatskih i inozemnih kipara, a sve pod vodstvom umjetničke kolonije RezervArt – Hrvatske udruge za promociju i razvoj intelektualnog i umjetničkog stvaralaštva pod vodstvom Paule Banić i Nikole Vudraga.

Svako izloženo djelo bit će praćeno QR kodom čijim će se skeniranjem dobiti zanimljive informacije o životu povijesne ličnosti koja je doprinijela ne samo hrvatskoj, već i svjetskoj kulturi. Otkrit ćete tako bez kojeg Hrvata odlazak u svemir ne bi bio moguć, kao i tko je zaslužan za modernu eksploataciju nafte i na čijim se idejama zapravo proslavio Ferdinand von Zeppelin.

Svratite u City Center one i naučite više o životu Ivana Meštrovića, Slavoljuba Penkale, Marina Getaldića, Milke Trnine, Dražena Petrovića, Fausta Vrančića, Nikole Tesle, Andrije Mohorovičića, Marka Pola, Josipa Belušića, Nikole Šubića Zrinskog, Ivana Vučetića i Ruđera Boškovića.

Ne propustite odličnu priliku obogatiti svoje znanje i otkriti činjenice o velikim umovima koji su, u popriličnoj tišini, oblikovali svijet kakav danas poznajemo. Vidimo se!