#CITYLOVESGREEN: DOBRO DJELO SA STILOM

Kupnjom jedinstvenih torba s originalnim natpisima posjetitelji su imali priliku dati svoj doprinos humanitarnom projektu.

Kroz projekt #citylovesgreen, neodoljive limited edition torbe ispunile su dvije svrhe: komunikaciju potrebe višekratnog korištenja iste torbe kako bi se smanjila potrošnja plastičnih vrećica te važnost humanitarnog djelovanja u zajednici.

Priča je počela u splitskom City Centeru one te uz veliki interes posjetitelja završila s prikupljenih 49.228,55 kn za udrugu Domine koja će ovaj iznos iskoristiti za projekt otvaranja prvog kriznog centra za žene žrtve nasilja i obiteljskog nasilja, a u sklopu kojega će se pogođenim ženama osiguravati privremeni smještaj te psihološka i pravna pomoć. 

Nastavak #citylovesgreen projekta održan je u City Centeru one East i City Centeru one West u Zagrebu u kojima se prodajom torbi, po simboličnoj cijeni od 50 kuna, prikupilo 123.635,75kn koje će udruga Sve za nju usmjeriti ka pružanju stručne psihološke pomoći, psihoterapije i psihoedukacije ženama oboljelima od raka koje će provoditi psiholozi i certificirani psihoterapeuti.

Ručno proizvedene u Hrvatskoj i dizajnirane od strane domaćih kreativaca koji stoje iza branda Borša by Mala Radnja dizajna, ove torbe sa simpatičnim natpisima vladat će ulicama i plažama u nadolazećem razdoblju. A njihova posebnost leži u tome što one nisu „samo još jedan modni dodatak“, već su dio velike humanitarne priče i kotačić u mehanizmu pomoći za zlostavljane i teško bolesne žene.