CITY CENTER ONE PODRŽAVA KAMPANJU „ZABLISTAJ“

Kampanja „Za_blistaj“ na simboličan način, kroz animirani film, prikazuje prepreke s kojima se susreću osobe s poremećajem iz spektra autizma.

Znate li da je upravo društvo najbitnija karika u lancu unaprjeđenja osoba s poremećajima iz spektra autizma? A kako bi se i šira javnost upoznala s teškoćama s kojima se ove osobe susreću, velik doprinos dat će i kampanja Zablistaj.

Kampanja je nastala kao odgovor na prevladavajuće, negativne stavove društva koji osobe s autizmom stavljaju u inferioran položaj te im onemogućavaju ispunjenje punog funkcionalnog potencijala čime ih sprječavaju u ravnopravnom uključenju u društvo. S porukom „Budi dio mog sjaja“ cilj je poručiti da je svaka osoba odgovorna za promjenu, a djelujući zajedno uistinu je moguće učiniti velike stvari.

Iza kampanju stoje studentica Mia Rajda s Visokog učilišta Algebra, Jana Korlević i Ana Knežević s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te Katarina Užarević s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Osim studenta, u kampanju su se uključili i mentori, dipl. filmskog snimatelja Roberta Kriveca, doc. dr. sc. Jasmine Stošić, prof. spec. rane intervencije Ana-Marije Bohaček, mag. rehab. educ Sanje Munoz Aguila i izv. prof. dr. sc. Tihane Brkljačić.

Više o kampanji saznate na Instagram profilu @za_blistaj.