KAKO ZNATI JE LI VAŠA HRANA SIGURNA?

U bogatstvu okusa na vašem tanjuru bezbrižno možete uživati onda kada znate da su namirnice koje kupujete sigurne.

Kako možete znati da je hrana na vašem tanjuru sigurna? A kako sami utječete na sigurnost hrane koju jedete? Odgovore na ova pitanja te korisne informacije i savjete o tome kako razlikovati oznake „upotrijebiti do“ i „najbolje upotrijebiti do“, što je akrilamid i kako ga izbjeći, kojih se pravila higijene hrane držati u kuhinji, kako je skladištiti, odmrzavati, sigurno je pripremati te izbjeći bolesti uzrokovane hranom, kako smanjiti bacanje, kao i druge zanimljive, a lako razumljive informacije o alergenima, aditivima, sigurnoj ambalaži i još mnogo toga – saznajte na edukativnoj stranici EU bira sigurnu hranu.

Hrani na hrvatskom tržištu i tržištu EU-a možemo vjerovati jer za njezinu sigurnost brinu znanstvenici Europske agencije za sigurnost hrane i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Edukativnu kampanju u organizaciji Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), čiji je cilj potrošače informirati i potaknuti na kritičko promišljanje pri svakodnevnom odabiru hrane, podržava i City Center one.