UČINITE DOBRO DJELO

Kupnjom hoodica s inspirativnim natpisom 11. i 12. studenoga sudjelujte u humanitarnoj akciji #ŽelimSveMoguSve.

Znate li da je samo tijekom prošle godine više od 1.300 osoba u Hrvatskoj prijavilo seksualno nasilje? Iako dovoljno šokantne, ove brojke su višestruko veće budući da se smatra kako na jedno prijavljeno silovanje dolazi čak 15 do 20 neprijavljenih djela.

Kako bi podigao svijest o učestalosti seksualnog nasilja i seksualnog uznemiravanja, City Center one ovogodišnju je humanitarnu akciju #ŽelimSveMoguSve posvetio upravo navedenoj temi, a s ciljem pomaganja organizaciji civilnog društva Ženska soba u njihovom svakodnevnom radu sa žrtvama seksualnog nasilja.

Svoj doprinos ovom cilju možete dati i vi! Naime, u subotu i nedjelju, 11. i 12. studenoga, u City Centeru one West i East kupite hoodicu s inspirativnom porukom po cijeni od 30 eura, a cjelokupan iznos od prodaje hoodica bit će doniran Ženskoj sobi.

Ida Prester, zaštitno lice humanitarne akcije #ŽelimSveMoguSve i Maja Mamula, predsjednica udruge Ženska soba

Ženska soba je feministička, neprofitna organizacija civilnog društva koja se više od dvadeset godina bavi prevencijom i suzbijanjem seksualnog nasilja, pružanjem direktne podrške i pomoći osobama koje su preživjele seksualno nasilje te promocijom i zaštitom seksualnih prava. U prošloj godini pružila je pomoć više od 330 osoba koje su preživjele seksualno nasilje na području cijele Hrvatske.

Budimo podrška ženama koje prolaze teške trenutke – neka znaju da nisu same, da postoji izlaz te da ih čujemo i razumijemo.

Vidimo se u City Centeru one West i East, 11. i 12. studenog od 9.00 do 21.00 sat na humanitarnoj akciji #ŽelimSveMoguSve.

mural: kolektiv Graffiti na Gradele, Antonija Bačič, “Frendice”