H&M KOLEKCIJA ‘CO-EXIST STORY’

H&M predstavlja ‘Co-Exist Story’, modnu kolekciju prilagođenu životinjama koju je u potpunosti odobrila organizacija za prava životinja People for the Ethical Treatment of Animals (PETA).

Kolekcija uključuje žensku, mušku i dječju odjeću, te ističe alternative tkanine i procese koje nisu životinjskog podrijetla. ‘Co-Exist Story’ treći je dio H&M-ove inicijative Innovation Stories, koja je pokrenuta početkom 2021. i ima za cilj prikazati održivije inovacije, materijale i dizajn. Co-Exist Story Collection bit će dostupna u H&M trgovini početkom studenoga.

Kolekcija ženske i muške odjeće dizajnirane su za moderne gradske stanovnike koji žive između kasnonoćnih zabava i ranojutarnjih šetnji. Kolekcija kombinira inovativne tkanine koje su nadomjesne životinjama i materijale iz održivijih izvora. Ekstremni volumeni, odjeća za zabave u stilu 90-ih i funkcionalna gornja odjeća sve su značajnije, uz pionirske inovacije u proizvodnji kao što je FLWRDWN™, napravljen od poljskog cvijeća, i VEGEA™, biljna zamjena za kožu na bazi ulja i kože.