HUMANITARNA KAMPANJA OPTIKE ANDA I CARITASA

Otvori oči jer svatko može pomoći - Optika Anda i Hrvatski Caritas zajedno za 1000 radosti.

Drugi četvrtak u mjesecu listopadu obilježava se Svjetski dan vida. Ove godine Optika Anda odlučila je povodom toga od 12. do 27. listopada pokrenuti hvalevrijednu inicijativu pod nazivom “Otvori oči jer svatko može pomoći” i ujediniti se s Hrvatskim Caritasom za pomoć socijalno ugroženim obiteljima diljem Hrvatske.

Program Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti” postoji preko dvadeset godina te kontinuirano promiče u društvu socijalnu osjetljivost i solidarnost te prikuplja pomoć za najsiromašnije obitelji koje teško preživljavaju i kojima svaka pomoć donosi neizmjernu radost. Slogan kampanje Otvori oči jer svatko može pomoći podsjeća nas da svatko ima priliku pomoći drugima, a najvažnije je da ne zatvaramo oči i ne skrećemo pogled u drugu stranu pred teškoćama i patnjama drugih ljudi.

Zaštitni znak ove humanitarne akcije su plišane igračke izrađene po već poznatom i omiljenom liku Ande Pande. Igračku Ande Pande se može kupiti u Optici Anda po cijeni od 9 eura, a sav prihod od prodaje Anda Panda igračaka Optika Anda će donirati Hrvatskom Caritasu za pružanje pomoći obiteljima koje se suočavaju s financijskim poteškoćama.

Otvorite oči nad siromašnim obiteljima diljem Hrvatske i ne zaboravite da vaša mala gesta može donijeti veliku promjenu i tisuće osmijeha i radosti obiteljima koje to najviše trebaju.