PLASTIKA – NOĆNA MORA

Otpad, a posebice plastika, postaju noćna mora modernog doba, a upravo na to ukazat će izložba koja se od 29. listopada do 18. studenoga održava u City Centeru one.

Svi posjetitelji City Centera one imat će priliku uživati u zanimljivoj izložbi PLASTICAMENTE – „PLASTIKA (NOĆNA) MORA“ , koju u City Centeru one postavlja Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce u sklopu međunarodnog projekta „ML REPAIR“.

U sklopu izložbe, posjetitelji će na panelima moći saznati više o temi morskog otpada na hrvatskom i engleskom jeziku, a odlične aktivnosti spremne su i za najmlađe. Mali radoznalci moći će se zabaviti uz interaktivne igre i brojne izložbene predmete koji će ih sigurno potaknuti na promišljanje o problemima koje uzrokuje otpad u moru. Također, srijedom, petkom i subotom od 16 do 19 sati mališani će moći uživati u radionicama koje će voditi edukatori Udruge Sunce Split.

Opći cilj projekta ML-REPAIR je sprečavanje i smanjivanje unosa i raspršivanja otpada u Jadranskom moru. Nositelj projekta je CA’ Foscari Fakultet, Sveučilište u Veneciji, a partneri su Talijanski Nacionalni Institut za zaštitu okoliša i istraživanje (ISPRA), Udruženje M.A.R.E. i LIMOSA iz Italije te Institut za oceanografiju i ribarstvo, Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Split.

Vidimo se!